LinkedIn
Bjorn Lomborg

Get the facts straight

8 Jan2018

Himmelen ramler ikke ned

Published by Ny Tid

Mennesker tiltrekkes av dårlige nyheter. Mediene reflekterer og former denne preferansen når de fôrer oss med elendighet og panikk. Lange, langsomme, positive trender når ikke frem til førstesidene eller samtalene ved kaffemaskinen. Så vi utvikler besynderlige misoppfatninger, og den fremste blant disse er ideen om at det meste går galt.

3 Mar2016

Bensinprisen økte med 6000 prosent - men er fortsatt for billig

Published by Aftenposten

Denne uken steg bensinprisen i Venezuela med 6000 prosent, og dette er første gang landet har økt drivstoffprisene på tyve år. Etter en så drastisk og brå økning hevder likevel noen observatører at prishoppet ikke var stort nok. En del av begrunnelsen er at Venezuela fremdeles vil ha de laveste bensinprisene i hele verden.

24 Apr2015

19 smarte utviklingsmål

Published by Bergens Tidende

I september vil verdens 193 regjeringer samles i New York og avtale en rekke ambisiøse, globale mål for 2030. De neste 15 årene vil disse målene styre fordelingen av 2500 milliarder dollar som brukes på utviklingsbistand, i tillegg til tusenvis av milliarder fra nasjonale budsjetter.

9 Feb2014

Interview in Norwegian: "Mannen som advarer mot klimaporno"

Published by Bergens Tidende

2014-02-09 Bjørn Lomborg advarer mot klima-alarmister og «vanvittige» subsidier til fornybar energi. Selv tror han teknologi og fakta vil seire over symbolpolitikk og følelser...

28 Nov2013

Japan viser vei

Published by Bergens Tidende

2013-11-27 De siste tyve års internasjonale klimaforhandlinger har stort sett ikke oppnådd noe. Japans modige annonsering om at de skroter deres urealistiske mål og fokuserer på forskning og utvikling av grønn teknologi, kan faktisk være begynnelsen på et gjennombrudd for smartere klimapolitikk.

3 Jan2008

Interview in VG Nett, Norway

Published by VG Nett

Miljø-Hitlers klimaplan By Geir Terje Ruud Han omtales som "Hitler" og en "trussel mot menneskeheten", men har en billigere plan enn den de jobber med på Bali. Read full interview...