LinkedIn
Bjorn Lomborg

Get the facts straight

Сонцето и Германија

2012-02-26

  2012-02-26 Еден од најголемите експерименти во светот за јавната политика за зелена енергија се движи кон огорчен крај во Германија, со важни лекции за креаторите на политиката на други места. Германија некогаш се гордееше дека е „фотогалвански светски шампион“, делејќи дарежливи субвенции од 130 милијарди долари на граѓаните да инвестираат во соларна енергија. Но, сега германската влада ветува дека ќе ги намали субвенциите поскоро отколку што планираше и постепено ќе ја елиминира поддршката во наредните пет години. Што тргна во погрешна насока? (...)